Tulevat tapahtumat

ke 29. maaliskuuta 2023
ATS Ydintekniikka 1/2023
49 päivää jäljellä

Haku sivustolta

(Teksti: Antti Räty, Kuva: Antti Paajanen)


Maanantaina 24.9. Fortumin Keilarannan toimiston auditoriossa pidettiin vuoden 2018 toinen jäsentilaisuus, jonka aiheena oli betonirakenteiden vaatimukset ydinlaitoksissa. Esityksissä sivuttiin myös mediassa paljon julkisuutta saaneita betonirakentamisen laatuongelmia muissa kohteissa. Fortumin uudet toimitilat houkuttelivat paikalle 43 henkeä.

Ohjelmaan oli suunniteltu sekä viranomaisnäkökanta Säteilyturvakeskukselta että käytännöllisempi esitys Fennovoiman projektista. Sairastumisen vuoksi STUKin Jukka Myllymäki ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta hänen ja Pekka Välikankaan laatimat esityskalvot saatiin kuitenkin jaettavaksi.

Toiseksi esiintyjäksi pyydetty Fennovoiman projektissa työskentelevä Sweco Oy:n suunnittelija Elina Paukku piti kuitenkin 1,5 tunnin maratonesityksen betonimassojen suunnittelusta ja testaamisesta työmaalla. Esityksessä kuultiin muun muassa betonin koostumuksen vaikutuksesta sen lujuuteen ja muihin ominaisuuksiin sekä laadunvalvonnasta Hanhikiven työmaalla. Esitys herätti vilkasta keskustelua alan kehityksestä ja aiempien laitosten rakennuskokemuksista. Lopuksi kuitenkin todettiin, että hyvin suunniteltuna ja toteutettuna betoni on edelleen loistava loistava materiaali myös ydinlaitosten rakenteissa. 

 

Esitykset:

Jukka Myllymäen ja Pekka Välikankaan esitys 

Elina Paukun esitys