Tulevat tapahtumat

ke 29. maaliskuuta 2023
ATS Ydintekniikka 1/2023
49 päivää jäljellä

Haku sivustolta

Tiistaina 18.10.2016 Senioreille tarjoutui erinomainen tilaisuus tutustua VTT:llä kahteen ainutlaatuiseen ydintekniseen kohteeseen. Vierailujen kohteena olivat niin käytöstä poistettu tutkimusreaktori FiR1 kuin uusi Ydinturvallisuustalo.

Monella Seniorilla on omakohtaisia kokemuksia reaktorilaboratoriosta, jonka reaktori on jo poistettu käytöstä. Niille, jotka eivät ole siellä käyneet viime vuosien aikana, tarjoutui nyt tilaisuus jättää jäähyväiset Suomen ensimmäiselle ydinreaktorille FiR 1.

Reaktorilaboratoriovierailun jälkeen siirryttiin VTT:n uuteen ydinturvallisuustaloon, jossa Satu Helynen selosti ensiksi VTT:n viimeaikaisia kuulumisia. Esityksen jälkeen tehtiin kierros talon tutkimustiloissa, jotka ovat jo osin käytössä. Vierailun isäntänä toimi Timo Vanttola, ja reaktorin kierroksen junaili Iiro Auterinen. Kohteiden ansaitsemasta mielenkiinnosta todistaa se, että vierailuun osallistui ennätykselliset 27 Senioria. Kolmeen osaan jaettua senioriryhmää opastivat reaktorilla ja ydintalossa edellä mainittujen lisäksi Wade Karlsen, Seppo Tähtinen, Ulla Vuorinen, Petri Kotiluoto, Tommi Kekki ja Merja Tanhua-Tyrkkö.