Tulevat tapahtumat

ti 26. tammikuuta 2021
17:00 -
ATS YG:n virtuaalinen opiskelija/kesätyöinfo
2 päivää jäljellä
ke 24. maaliskuuta 2021
ATS YT 1/2021
58 päivää jäljellä

Haku sivustolta

Viimeaikoina on kysytty European Nuclear Societyn (ENS) jäsenyyden hyödyistä. Vaikka hyödyt eivät välttämättä näy suoraan jäsenillemme, niitä on useita. Tässä listattu muutama esimerkki:

  • ENS ylläpitää Euroopan laajuista verkostoa, joka tukee jatkuvasti ydinvoima-alan kehitystä sekä tiedonsiirtoa eri maiden ja jäsenten välillä. Tätä varten ENS järjestää lukuisia konferensseja.
  • ENS viestittää Euroopan laajuisesti ydinvoiman hyödyistä (esim. Nuclear4Climate aloite) ja on mukana eri foorumeissa (esim. ilmastonmuutoskonferenssit COP 21 ja COP 22). Tämä tukee ydinvoima-alan firmojen asemaa.
  • ENS toimii yhteyssiteenä ydinvoima-alan ja Euroopan komission välillä. Muun muassa vuonna 2016 ENS Young Generation Network (ENS YGN) osallistui Member of European Parliament (MEP) aamiaistilaisuuteen.
  • ENS perustaa ydinvoiman edustamisen tieteellisiin faktoihin perustuen ja on sitä kautta luotettava ja uskottava organisaatio.
  • ENS on kehittämässä toimintaansa näkyvämpään muotoon jäsenilleen. Tällä hetkellä ENS:n etusijalla oleva tavoite on nostaa jäsenten hyötyjä. Suunnitelmissa on mm. uutiskirjeitä sekä ”Improvement”-foorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen jäsenten välillä. ENS toivoo myös aktiivisuutta jäseniltään toiminnan kehittämiseen ja uusiin ideoihin.
  • ENS toimii ydinalan tieteellisen ja teknologisen kehityksen kansainvälisenä katto-organisaationa.
  • ENS toimii merkittävänä äänenä Euroopan ydinvoimayhteisössä.
  • ENS YGN on hyödyllinen ydinvoima-alan nuorten toimijoiden kansainvälisen verkostoitumisen kannalta. Alan nuorille tärkeiksi asioiksi nähdään juuri verkostoitumismahdollisuudet ja European Nuclear Young Generation Forum (ENYGF). ENS mahdollistaa ENS YGN:n rahoituksen kautta nuorten näkymisen alalla (tapahtumat, konferenssit), jolloin mielenkiinto alaa kohtaan säilyy. ENS YGN:n yhteistyöverkoston kautta myös Suomeen on saatu uusia näkökulmia ja ajatuksia liittyen siihen, miten ydinvoima-alan kiinnostavuutta voidaan lisätä. Konkreettisena esimerkkinä tästä ovat mm. Top Manager –illat, jotka on tuotu ATS:n käyttöön ja edelleen Olkiluotoon johtajien uratarina-tilaisuuksiksi. ENS tukee omalta osaltaan ydinalan kehittämistä, jotta tutkimuspuolella mielenkiinto siihen ja alaan ylipäänsä säilyy myös tulevaisuudessa.

Lisä tietoja ENS:stä ja tulevista tapahtumista http://euronuclear.org