Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia

Haku sivustolta

Suomen Atomiteknillisen Seuran vuosikokous vuonna 2017 järjestettiin Tieteiden talolla 6.3. klo 17 alkaen. Vuosikokoukseen otti osaa 41 seuran jäsentä.

Sääntömääräisinä asioina käsiteltiin muun muassa toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen ja toimintasuunnitelma ensi vuodelle. 50-vuotisjuhlavuosi 2016 oli aktiivinen toimintavuosi, ja vuoden aikana järjestettiinkin erittäin onnistuneet Suomalaisen Ydintekniikan Päivät -konferenssi ja vuosijuhlat. Uudelle toimintavuodelle tavoitellaan paljon korkealaatuista toimintaa ja jäsenmäärän kasvua.

Edellisvuoden johtokunta jatkoi lähes entisellään. Vain sihteeri Henri Loukusa oli ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä johtokuntaan. Hänen tilalleen valittiin Antti Räty VTT:ltä.

Sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen kuultiin mielenkiintoiset esitykset uusista ydinvoima-alan yhtiöistä Suomessa. Posiva Solutionsista kertoi yrityksen Managing Director Mika Pohjonen, ja STUK Internationalista hallituksen puheenjohtaja Ilona Lindholm. Pohjosen esityksen näet tästä, ja Lindholmin tästä.

Vuosikokouksessa jaettiin perinteiseen tapaan myös Erkki Laurila -palkinto viime vuoden parhaasta artikkelista ATS Ydintekniikka -lehdessä. Palkinto jaettiin artikkelista ”Serpent Monte Carlo -reaktorifysiikkakoodin kehitys”, joka julkaistiin numerossa 3/2016 kirjoittajana Jaakko Leppänen.  Johtokunta vahvisti toimituksen valinnan kokouksessaan 2/2017 ja päätti palkintosummaksi yhteensä 500 euroa. Voittajaa kuvattiin muun muassa seuraavasti ”Monivuotisen ja kansainvälisesti merkittävän ja laaja-alaisen tutkimusaihepiirin tasapainoinen ja visuaalisesti selkeä ja lukijaystävällinen esitys. Siitä ilmenee myös tutkimusaihepiirissä tapahtunut historiakehitys.”

 

 


 Antti Räty

Antti Räty
    Antti Räty (FM) on työskennellyt tutkijana VTT:n reaktorifysiikan tiimissä vuodesta 2009. Erikoisosaaminen liittyy inventaarilaskentaan ja aktiivisten materiaalien karakterisointiin, mutta kokemusta on myös neutroniikkalaskennasta sekä deterministisillä että Monte Carlo -menetelmillä. Nykyisin hän työskentelee pääasiassa FiR1-tutkimusreaktorin käytöstäpoistohankkeessa.