Tulevat tapahtumat

ke 19. lokakuuta 2022
ATS Ydintekniikka 3/2022
69 päivää jäljellä
ti 01. marraskuuta 2022
Suomalaisen Ydintekniikan Päivät - SYP2022
82 päivää jäljellä
ti 01. marraskuuta 2022
Suomalaisen Ydintekniikan Päivät - SYP2022
82 päivää jäljellä

Nuclear for Climate

ATS on mukana yhdessä 38 sisarseuransa ja muiden vastaavien yhdistysten kanssa Nuclear for Climate -julistuksessa. Julistuksen muodollinen allekirjoitustilaisuus pidettiin 4. toukokuuta Nizzassa ICAPP-konferenssin yhteydessä.

 Nuclear for Climate -julistuksessa kansallisten ja kansainvälisten tieteellisten yhdistysten kautta edustetut ydinenergia-alan ammattilaiset toteavat ydinvoiman olevan tärkeä osa ratkaisua ilmastomuutoksen hillitsemiseksi. Allekirjoittaneet organisaatiot edellyttävät, että YK:n ilmastosopimuksessa (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC) ydinvoima tunnustetaan vähähiilisten energiavaihtoehtojen joukkoon kuuluvaksi ja se sisällytetään muille vähähiilisille energiamuodoille tarkoitettuihin rahoitusmekanismeihin.

Nuclear for Climate (twitter: @Nuclear4Climate) on Ranskan atomiteknillisen seuran SFENin, American Nuclear Societyn (ANS) ja European Nuclear Societyn aloite, jonka tarkoituksena on lisätä Pariisissa joulukuussa 2015 pidettävään COP21-ilmastokokoukseen valmistautuvien päätöksentekijöiden ja suuren yleisön tietoisuutta ydinvoiman kiistämättömistä hyödyistä ilmastomuutoksen torjunnassa.

Julistuksen pdf-versio

Lisätietoa julistuksesta ANS Nuclear Cafessa.