Tulevat tapahtumat

ke 19. lokakuuta 2022
ATS Ydintekniikka 3/2022
69 päivää jäljellä
ti 01. marraskuuta 2022
Suomalaisen Ydintekniikan Päivät - SYP2022
82 päivää jäljellä
ti 01. marraskuuta 2022
Suomalaisen Ydintekniikan Päivät - SYP2022
82 päivää jäljellä

ATS järjestää jäsentilaisuuden otsikolla "Turvallisuuskriittiset toimialat - ilmailu ja ydinvoima".

Ydinvoima- ja ilmailualaa yhdistää turvallisuuden asettaminen etusijalle kaikessa toiminnassa. Ydinvoima-alalla isot onnettomuudet johtavat yleensä merkittäviin muutoksiin kansainvälisesti, mutta mikä on toimintamalli ilmailualalla? Germanwingsin lennon 9525 maahansyöksy 24.3.2015 herättää myös kysymyksiä ihmisen käyttäytymisen ennustamisesta ja hallitsemisesta.

Tilaisuudessa kuullaan seuraavat esitykset:

  • Germanwingsin vaikutukset ilmailualalle, Ilmailujohtaja Pekka Henttu, Trafi
  • Ihmisten käyttäytyminen hätätilanteissa, Psykologi, VTM Lasse Nurmi

Pekka Henttu

DI Pekka Henttu on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ilmailutoimialan ylijohtaja. Tehtävässään hän vastaa toimialansa tuloksellisuudesta ja kehittämisestä,  edustaa Trafia alansa kansainvälisessä yhteistyössä sekä toimii myös Suomen ilmailujohtajana. Aikaisemmin Henttu on toiminut Trafissa lentotoimintaosaston johtajana. Hän on tehtävässään perehtynyt laajasti ilmailualaan kotimaassa sekä osallistumalla kansainvälisten järjestöjen toimintaan. Ennen Trafiin tuloaan Henttu toimi mm. säännöstöasioista vastaavana päällikkönä sekä teknisenä pääohjaajana Finnairissa. Hentulla on liikennelentäjän koulutus.

Lasse Nurmi

Psykologi, VTM Lasse Nurmi on toiminut sotilaspsykologina kahdeksan vuotta ja Poliisiammattikorkeakoulun yliopettajana 20 vuotta sekä KRP:n asiantuntijatehtävissä 7 vuotta. Hän on ollut Onnettomuustutkintakeskuksen  asiantuntijana ja tutkintalautakunnan jäsen useissa turvallisuustutkinnoissa 1990-luvun alusta lähtien ja toiminut psykologiseen asiantuntemukseen liittyvissä tehtävissä mm. seuraavissa tapauksissa: Estonia-onnettomuus, Aasian tsunamikatastrofi, molemmat kotimaiset kouluampumistapaukset. Nurmi on perehtynyt erityisesti ihmisen katastrofikäyttäytymiseen ja hätätilannejohtamiseen ja kirjoittanut aiheesta kirjan  "Kriisi, pelko, pakokauhu" (Edita 2006).

Tarkemmat tiedot tilaisuudesta ja ilmoittautumisohjeet on lähetetty jäsenistölle (sähkö)postitse.